Home | Sitemap | Contact Us


Introductie scholen

Historie van katholieke scholen in Delft
Over de katholieke scholen in Delft heeft M. Remery tussen 2005 en 2008 acht boeken geschreven. De inhoudsopgave, inleiding en samenvatting treft u op deze site aan.

150 jaar Broeders van Maastricht in Den Haag
In 2011 maakte Marry Remery-Voskuil een lijvig boek over 150 jaar Broeders van Maastricht en de Vincentiusscholen in Den Haag.

De scholen van de Zusters van Liefde in Den Haag en het Willibrordushuis in de Oude Molstraat door Marry Remery-Voskuil verscheen in 2012 en is te bestellen voor 14 euro via zusterscholen@xs4all.nl.

Haagse scholen
Voor informatie en klassenfotos van meer dan duizend Haagse scholen klikt u door naar de site van het Haags Gemeentearchief www.haagsescholen.nl. MR is een van de vrijwilligers die bijdragen leveren aan deze site.

Gedenkboeken en literatuur alfabetisch en per provincie
De literatuur over scholen is gerangschikt per gemeente. De gegevens zijn afkomstig van de verzameling gedenkboeken van Jos Swiers die zijn collectie aan het Nationaal Onderwijsmuseum heeft geschonken.

Schoolbezoekverslagen hoofdinspecteur Wijnbeek
Voor liefhebbers van oude schoolbezoekverslagen uit het begin van de 19e eeuw zijn de verslagen van hoofdinspecteur Wijnbeek de moeite waard. Van bijna elk klein dorpje in Nederland heeft hij de schoolsituatie beschreven.