Periodiek van de Vereniging Vrienden van het Nationaal Onderwijsmuseum

 


 

Goedemiddag,

In onze zomervakantie ben ik met de kinderen (3 en 5 jaar) naar het museumdorp 'Orvelte' in Drenthe gegaan. Daar hangen in een van de boeren schuren ook verkleedkleren in Ot & Sien stijl in de maten die u zoekt. Ik heb daar ter plekke aan diverse mensen gevraagd waar ik aan patronen van deze kleren kan komen aangezien ik graag voor mijn kinderen verkleedkleren in de Ot & Sien stijl wil maken.

Onderstaande tekst kwam ik van u op het web tegen. Mochten jullie patronen van zowel meisjes als jongens kleren hebben dan zou ik ook graag een kopie ontvangen. Misschien hebben jullie betere contacten met andere musea (aannemende dat 'Orvelte' een soort museum is).

Ik zou het zeer plezierig vinden wanneer u kunt aangegeven wat de mogelijkheden kunnen zijn. Hartelijk dank. Vriendelijke groeten,

Ard

PS in het Zuiderzee museum te Enkhuizen hebben ze ook erg veel klederdracht verkleedkeren voor kinderen. Daar moeten zij wel patronen van hebben, want die kleren slijten natuurlijk behoorlijk omdat ze veelvuldig gebruikt worden.

 

De fraaie wijze waarop deze kinderen gekleed waren heeft ons op het volgende idee gebracht: het zou bijzonder leuk zijn, indien het museum zou kunnen beschikken over een aantal schortjes, kielen, mutsen en petten om groepsbezoek van Basisscholen daarmee feestelijker te maken. Wij stellen ons voor een aantal van dergelijke kledingstukken naar eenvoudige patronen in diverse maten te laten maken. En bij dit 'laten maken' komt u als leden van de vereniging in het beeld. Graag zouden wij van u horen of u bereid bent om mee te werken aan het vervaardigen van dergelijke kledingstukken. Het speelt geen rol of u nu dichtbij of veraf van het museum woont. Als u mee wilt doen, verzoek ik u contact op te nemen met mevr. Weyers Wegstapel, Treebord 103, 2811 EA Reeuwijk. tel. 01829?5146 of met het museum, tel. 079?513408. Voor verdere afspraken over patronen, stoffen en dergelijke nemen wij dan later contact met u op. Ik hoop dat u mee wi! lt doen.
Ard Nieuwenhuis                                                          Direct dailing no.:
Philips Research Laboratories                               Tel.: +31 40 2742462
F&A European Projects                                             Fax: +31 40 2743993
Prof. Holstlaan 4                                                           E-mail: ard.e.nieuwenhuis@philips.com
Building WB 511                                                           Web site (Philips only):  
5656 AA  EINDHOVEN                                              http://pww.research.philips.com/natlab/subsidies_eu_fa/          
The Netherlands
 

Zakelijke info