Periodiek van de Vereniging Vrienden van het Nationaal Onderwijsmuseum

 


 


 

Naar aanleiding van een bezoekje aan u site, zou ik graag kort u aandacht vragen voor het kinderboek Duimelot, dat onlangs bij uitgeverij Podium verscheen.

Duimelot staat vol oude en nieuwe versjes over vingers. Steeds met als stramien het bij bijna iedereen bekende versje: “Naar bed naar bed zei Duimelot.”
De bedoeling van het boek is niet alleen om leuk versjes voor kinderen te verzamelen, maar vooral om een paar oude versjes uit het archief te halen en weer nieuw leven in te blazen.
Behalve een boekje gaan illustratrice Cristina Garcia Martin, en ik ook langs scholen en kinderboeken winkels om ons enthousiasme over deze vingerversjes uit te dragen.

Omdat we nauwelijks een budget hebben om het project onder de aandacht van derden te brengen, hebben we ook een internetpagina gemaakt waarop behalve een voorbeschouwing van het boek, nog wat meer over Duimelot, Likkepot, Lange Jan Ringeling en het Kleine Ding, te lezen is. Zoals de varianten die er in verschillende landen van vingerversjes bestaan.
 

www.duimelot.uitgeverijpodium.nl
 

Ik ben erg benieuwt naar uw reactie, en hoop natuurlijk stiekem dat via dit mailtje ons boek, de versjes en de site bij een groter publiek onder de aandacht kan komen.

Met vriendelijke groet,


Micha Wertheim.
duimelot@xs4all.nl
  

Zakelijke info